Bloemenpluktuin De Schans Weert

Pluk de Dag, Pluk zelf je Boeket!

NIEUWS

In 2023 loopt het plukseizoen van eind juni 2023 tot en met half september 2023. Exacte data en openingstijden volgen te zijner tijd. Houd onze website in de gaten. We hopen je dan (weer) te mogen begroeten in onze bloemenpluktuin!

Het zaaiseizoen is begonnen op 1 maart voor het seizoen 2023. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen via dit onderdeel van de website middels berichten die van tijd tot tijd zullen worden geplaatst. Tot gauw!

BERICHT 25 MAART 2023

Het is nog steeds nat en koud. De planten in het kasje groeien daarom nog niet zo snel. Maar dit kan natuurlijk zomaar weer gaan veranderen! De grasrandjes naast de bedden zijn inmiddels netjes afgestoken. Gelegenheid om het dahlia bed om te spitten is er nog niet veel geweest gezien de weersomstandigheden, maar er is inmiddels wel een gedeelte alweer van gedaan. Wekelijks wordt er nog voorgezaaid en verspeend.

BERICHT 18 MAART 2023

Het is nat in de tuin! Gelegenheid om het nieuwe bed voor de dahlia's om te spitten is er daarom nog niet geweest. Er wordt volop voor gezaaid en het kweekkasje staat inmiddels al halfvol met de meest mooie soorten. De pluktuin is inmiddels deels opgeruimd en gesnoeid. De vaste planten zie je alweer boven komen.

BERICHT 26 FEB 2023

In oktober 2022 is een ruime selectie gemaakt van zaden, die toen zijn besteld voor dit komende seizoen. Het zaaiseizoen begint op 1 maart aanstaande voor het seizoen 2023.

De zaden zijn op de volgende manier onder te verdelen:

Zaden voor bloemen die worden voorgezaaid, dat wil zeggen opgetrokken in de kas in maart/april/mei en nadien uitgeplant (vanaf half mei) in de bloembedden. Zaden voor bloemen die rechtstreeks in de bloembedden (pluktuin) worden gezaaid. Dit rechtstreeks zaaien gebeurt voornamelijk in april/mei. De verdeling voorzaaien/rechtstreeks in bed zaaien is ongeveer 50/50.

In februari/maart wordt het oude materiaal in de tuin opgeruimd waaronder blad, dor materiaal en onkruid en worden de aanwezige vaste planten ook gesnoeid.

Daarnaast hebben we dahliaknollen die worden gepoot in april. Hiervoor is een nieuw extra stukje grond bij gepakt die tevens dit jaar toe gaat behoren aan de pluktuin. Dit gedeelte wordt komende maand omgespit. E-mailen
Map
Info