Bloemenpluktuin De Schans Weert

Pluk de Dag, Pluk zelf je Boeket!

NIEUWS

In het tweede seizoen dat we geopend zijn (2023) begint het plukseizoen eind juni 2023. Onze pluktuin blijft in tegenstelling tot eerder bericht langer geopend en biedt nog voldoende bloemen tot in oktober/november of tot wanneer de eerste vorst zijn intrede doet.  Wij houden u hiervan op de hoogte via de website. 

Het zaaiseizoen is begonnen op 1 maart voor het seizoen 2023. We houden je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in en rondom onze Bloemenpluktuin via dit onderdeel van de website middels berichten die hier van tijd tot tijd zullen worden geplaatst. Tot gauw!

BERICHT 15 SEPTEMBER 2023

Vanaf vandaag staan er op onze verkoopstand aan de weg twee soorten meerjarige planten te koop, namelijk kogeldistel blauw en scharnierbloem wit. Dit zijn planten die zijn overgebleven van eigen kweek voor de pluktuin. Deze planten zijn ruim op voorraad en onze stand is dagelijks geopend (zelfbediening).

BERICHT 13 SEPTEMBER 2023

Ik heb een ring voor aan de muur mooi aangekleed met hortensia's, eucalyptus, juffertje in 't groen en amaranthus uit de pluktuin! Daarvan zien jullie een foto in de fotogalerij.

BERICHT 11 SEPTEMBER 2023

Ik heb een ring op standaard mooi aangekleed met droogbloemen uit de pluktuin! Daarvan zien jullie een foto in de fotogalerij.

BERICHT 9 SEPTEMBER 2023

Ik heb een mooie festoen gemaakt met behulp van een tak van de laurierkers en droogbloemen uit de pluktuin! Daarvan zien jullie een foto in de fotogalerij.

BERICHT 17 AUGUSTUS 2023

Vanaf maandag 28 augustus wijzigen de openingstijden voor het seizoen 2023. Zie voor nadere informatie Home/Openingstijden.

BERICHT 17 AUGUSTUS 2023

Vanaf oktober zijn er nieuwe droogbloemen (seizoen 2023) te krijgen al dan niet verwerkt in mooie creaties van garen en stof.

BERICHT 14 AUGUSTUS 2023

Vanaf heden zijn er mooie potjes te koop om droogbloemen in te zetten. Deze zijn mooi opgemaakt met gehaakte hoezen, waarbij ook gebruik gemaakt is van stof. Er is tevens gebruik gemaakt van kippengaas zodat je de bloemen netjes kunt rangschikken. Deze zijn ook op verzoek te maken rekening houdend met jouw wensen! Zie de fotogalerij. Kosten euro 8,00 zonder droogbloemen.

BERICHT 13 AUGUSTUS 2023

Voor een bruiloft heb ik wat stukken mogen maken waarvan een afbeelding bij de galerij. Hartstikke leuk om te doen!

BERICHT 29 JULI 2023

Zondag 30 juli 2023 is onze pluktuin extra geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur!

BERICHT 4 JULI 2023

De openingstijden van onze pluktuin worden verruimd vanaf maandag 17 juli. Zie voor nadere informatie Home/Openingstijden.

BERICHT 22 JUNI 2023

Onze bloemenpluktuin opent op donderdag 29 juni 2023. Zie voor nadere informatie Home/Openingstijden.

BERICHT 16 JUNI 2023

Het is droog en warm. De planten zitten in de grond en groeien met veel zon en veel water geven hard. Over de opening van de pluktuin vertellen we je volgende week meer!

BERICHT 9 JUNI 2023

Vanochtend zijn twee bossen bloemen in onze geheel vernieuwde overdekte verkoopstand gezet. De prijs per bos is euro 6,00. Zie afbeelding fotogalerij. Er is keukenrol en aluminiumfolie voorhanden om de bos in te pakken.

BERICHT 8 JUNI 2023

Het eerste boeket uit de pluktuin is vandaag door mij geplukt. Deze staat te pronken in de woonkamer. Een afbeelding hiervan is te zien bij de Fotogalerij.

In de weken voorafgaand aan de opening van de tuin zullen kant- en klare plukboeketten worden aangeboden op onze geheel nieuwe overdekte verkoopstand. Hierover volgt meer informatie zodra hiervoor voldoende bloemen zijn. Aan deze verkoopstand worden momenteel de restanten van de pluktuin aangeboden in plantenpotten. Over de opening van de pluktuin worden jullie uiteraard op de hoogte gehouden.

BERICHT 4 JUNI 2023

De voorgezaaide planten zitten, na een hele maand poten, nu bijna allemaal in de grond. De restanten hiervan worden aangeboden op een verkoopstand aan het erf. De zon is nu hopelijk warm genoeg om de planten goed te laten groeien en we moeten vanwege de droogte nu ook flink water geven. Het algehele beeld is wel dat de groei van de planten is achter gebleven vanwege het natte en koude voorjaar. Het is afwachten hoe dit uitpakt voor het moment van openen van de pluktuin. We houden je op de hoogte!

BERICHT 13 MEI 2023

Vanaf heden is er restantenverkoop op een verkoopstand aan het erf. De voorgezaaide planten zijn voor een deel al gepoot en de restanten hiervan worden verkocht in een potje. De eenjarigen die rechtstreeks in het bed zijn gezaaid komen inmiddels boven.

BERICHT 3 MEI 2023

Afgelopen dagen is er hard gewerkt om de zaden van de bloemen die rechtstreeks in de bedden worden gezaaid in de grond te krijgen. Nu maar hopen op groeizaam weer!

Naarmate de kans op nachtvorst alsmaar kleiner wordt gaan we bekijken of we kunnen beginnen met het poten van de voorgezaaide planten. Maar dan eerst nog flink schoffelen en spitten.

BERICHT 27 APRIL 2023

Vanaf ongeveer half mei is er restantenverkoop van voorgezaaide snijbloemen aan ons erf. Zie voor meer informatie de pagina Home/Openingstijden.

BERICHT 23 APRIL 2023

Voor aankomende week wordt nog koud weer voorspeld. De eerste week van mei daarentegen ziet er zonnig en warm uit volgens de voorspellingen. Inmiddels staan er heel wat kratten met voorgezaaide planten overdag af te harden op aanhangwagens. Nog steeds wordt de kas aangevuld met zaailingen die zijn verspeend. Ijsheiligen is van 11 tot 14 mei. Dit zijn de laatste vorstdagen. Dit betekent het einde van de kans op schadelijke nachtvorst. Na deze periode kunnen de eenjarigen die voldoende zijn afgehard de grond in; eenjarigen verdragen immers geen vorst. Daarnaast kunnen de zaden van de bloemen die rechtstreeks in het bed worden gezaaid hopelijk de grond in. De vereiste hierbij voor bijvoorbeeld zinnia's is dat het minimaal 15 graden is overdag. We hopen dus op beter weer dat ook aanhoudt!

BERICHT 18 APRIL 2023

Afgelopen week is het dahliabed verder aangelegd, dat wil zeggen dat het gras nu in zijn geheel omgespit is en de paden aangelegd zijn. De dahliaknollen zijn gepoot in de grond. Daarnaast zijn de eerste planten uit het kasje gehaald om buiten af te kunnen harden. Dat wil zeggen dat ze af en toe enige uren worden buitengezet om te kunnen wennen aan zon, wind en regen. Wekelijks wordt er nog steeds voorgezaaid en verspeend. Het weer is nog steeds niet erg zonnig, hetgeen zorgt voor enige vertraging in de groei van de planten.

BERICHT 6 APRIL 2023

We hebben enkele nachten met vorst achter de rug. Tijdens deze periode hebben we de plantjes uit het kasje in de garage gezet. Hopelijk zijn we voor de rest van het seizoen van dit probleem verlost.

BERICHT 25 MAART 2023

Het is nog steeds nat en koud. De planten in het kasje groeien daarom nog niet zo snel. Maar dit kan natuurlijk zomaar weer gaan veranderen! De grasrandjes naast de bedden zijn inmiddels netjes afgestoken. Gelegenheid om het dahlia bed om te spitten is er nog niet veel geweest gezien de weersomstandigheden, maar er is inmiddels wel een gedeelte alweer van gedaan. Wekelijks wordt er nog voorgezaaid en verspeend.

BERICHT 18 MAART 2023

Het is nat in de tuin! Gelegenheid om het nieuwe bed voor de dahlia's om te spitten is er daarom nog niet geweest. Er wordt volop voor gezaaid en het kweekkasje staat inmiddels al halfvol met de meest mooie soorten. De pluktuin is inmiddels deels opgeruimd en gesnoeid. De vaste planten zie je alweer boven komen.

BERICHT 26 FEB 2023

In oktober 2022 is een ruime selectie gemaakt van zaden, die toen zijn besteld voor dit komende seizoen. Het zaaiseizoen begint op 1 maart aanstaande voor het seizoen 2023.

De zaden zijn op de volgende manier onder te verdelen:

Zaden voor bloemen die worden voorgezaaid, dat wil zeggen opgetrokken in de kas in maart/april/mei en nadien uitgeplant (vanaf half mei) in de bloembedden. Zaden voor bloemen die rechtstreeks in de bloembedden (pluktuin) worden gezaaid. Dit rechtstreeks zaaien gebeurt voornamelijk in april/mei. De verdeling voorzaaien/rechtstreeks in bed zaaien is ongeveer 50/50.

In februari/maart wordt het oude materiaal in de tuin opgeruimd waaronder blad, dor materiaal en onkruid en worden de aanwezige vaste planten ook gesnoeid.

Daarnaast hebben we dahliaknollen die worden gepoot in april. Hiervoor is een nieuw extra stukje grond bij gepakt die tevens dit jaar toe gaat behoren aan de pluktuin. Dit gedeelte wordt komende maand omgespit. E-mailen
Map
Info