Bloemenpluktuin De Schans Weert

Pluk de Dag, Pluk zelf je Boeket!

WIE ZIJN WIJ?

Aan ons boerenerf, gelegen net buiten de rand van het centrum van het Limburgse Weert, ligt een mooi stukje grond dat wij hebben omgetoverd tot een prachtige bloemenpluktuin waar je zelf je eigen boeket kunt plukken en samenstellen!

In het jaar 2022 zijn we gestart met onze bloemenpluktuin. In het jaar 2023 hebben we de oppervlakte van onze bloemenpluktuin weten uit te breiden, waardoor we meerdere soorten dahlia's en ook meerdere andere soorten bloemen kunnen aanbieden. In het jaar 2024 draaien wij ons derde seizoen.

Het concept van het zelf plukken van een boeket is in de regio Limburg nog vrij nieuw. Dit gegeven in combinatie met onze interesse voor tuinieren, het buitenleven en daarnaast de beschikbaarheid van een stukje grond heeft geleid tot het ontstaan van onze Bloemenpluktuin De Schans.

In de 17e eeuw was er op de locatie aan de overzijde van ons boerenerf een schans. Een schans of verschansing is een oud verdedigingswerk, gemaakt van afgegraven aarde. Deze boerenschans is destijds gebouwd door de lokale bevolking voor hun bescherming in de Tachtigjarige Oorlog. Inmiddels is deze schans afgebroken en veranderd in een akker.

Onze Pluktuin De Schans is vernoemd naar deze schans uit de 17e eeuw.


Geniet van je bezoek aan onze bloemenpluktuin!


E-mailen
Map
Info